Skip to main content

Platycerium

Water - Gemiddeld

De Hertshoornvaren is een gemiddelde drinker, niet teveel en niet te weinig. Hij houdt er wel van om continue licht vochtige aarde te hebben, dus let daar op. Maar natte voeten vindt hij, net als elke andere plant, niet fijn. Verder heeft hij een speciaal wit laagje op zijn bladeren waardoor hij een stuk minder vochtigheid uitstoot en dus beter tegen een lage luchtvochtigheid kan. Probeer geen water te geven op de bladeren maar direct op de grond, hierdoor blijft het witje laagje behouden.

Zon - Licht, geen direct zonlicht

De Platycerium staat het liefste op een lichte plaats waar geen direct zonlicht staat. Ergens voor een raam op het zuiden of in de buurt van een raam op het westen of oosten is het beste.

Snoeien & Bloeien

De Platycerium eet als het ware sommige van zijn eigen bladeren op door ze in voedsel om te zetten, dit zijn de bladeren aan de zijkant van de plant. Dus niet de mooie gevorkte bladeren waar hij zijn naam aan te danken heeft. Hierdoor zullen er bruine bladeren in de plant zitten op sommige plekken, dit is dus een heel natuurlijk proces.