Skip to main content

Pilea

Water - Gemiddeld

Het onderhoud van de Pannenkoekenplant is niet heel ingewikkeld. De Pilea is niet een hele dorstige kamerplant, in de meeste gevallen is één keer per week water ruimschoots voldoende. Let er vooral op dat er geen water onderin de pot blijft staan waardoor de wortels gaan rotten. En eens in de week zijn bladeren besproeien met de plantenspuit zal hij je erg dankbaar voor zijn. De grond mag licht vochtig zijn maar nooit helemaal uitdrogen.

Zon - Licht, geen direct zonlicht

Alhoewel de Pilea zeker een plek in de spotlights verdient wil hij het liefste niet in de volle zon staan. Dus kies een licht plekje voor ‘m waar hij niet verbrand door het direct zonlicht. Een plekje voor een raam op het noorden of naast een raam op het westen/oosten is perfect.

Snoeien & Bloeien

Oude bladeren van een Pilea die geel of glazig zijn kan je gerust afknippen, al zullen ze vaak uit zichzelf al afvallen. Mocht je gele of glazige bladeren zien dan geef je waarschijnlijk te veel water. Verder hoeft deze plant niet echt gesnoeid te worden, hij behoudt vanzelf zijn natuurlijke bolvorm. Wat wel heel leuk is zijn de stekjes die aan de zijkant van de Pannenkoekenplant groeien. Deze kan je afknippen, een tijdje in een glas water zetten en wanneer ze worteltjes krijgen stekken in verse potgrond. Zo heb je opeens heel veel schattige Pannenkoekenplantjes!