Skip to main content

Tradescantia Pallida

Water - Gemiddeld

Je kan de Tradescantia het beste een keer per week water geven. Zorg er voor dat de grond kort opdroogt tussen de gietbeurten door. Is de grond na twee dagen al droog, geef dan de Vaderplant wat meer water. Is de grond na 5 dagen nog erg nat, geef dan minder water.
Als de plant wat langer droog staat, gaan de bladeren slap hangen en zal het blad wat doffer worden. Dit is voor een keer niet erg, maar als dit vaker voorkomt zullen sommige stukken stengel verdrogen.

Zon - Licht, geen direct zonlicht

De Tradescantia staat het liefst op een plek met veel licht, zonder te veel direct zonlicht. De ideale plek is tussen zonnig en halfschaduw in. De Tradescantia soorten met wat lichtere bladeren kunnen op een zonnigere plek staan, dan de soorten met iets donker blad. Let wel op dat je de plant na aankoop niet direct op een zonnige plek zet.
Als het blad verkleurd kan het zijn dat de plant te licht staat, zet dan de plant iets verder van het raam. Als een plant weinig nieuwe blad aanmaakt in de lente en zomer, kan je het beste de plant iets dichter bij het raam plaatsen.

Snoeien & Bloeien

Het kan zijn dat door verandering van licht of ouderdom sommige bladeren wat geliger van kleur worden. Deze bladeren kan je makkelijk verwijderen. Op de plek waar het blad verwijderd is, zal een nieuwe stengel met nieuw blad groeien. Het verwijderen van gele bladeren zorgt er dus voor dat de plant wat voller eruit gaat zien.

Hetzelfde geldt voor bladeren die verdrogen. Dit komt ook door ouderdom, maar kan ook komen door te weinig water of te veel licht. Deze bladeren kan je ook het beste verwijderen voor een gezonde plant.