27 Club

Exploring Blokken
Wat is de 27 Club?

Invloedrijke muzikanten

Het idee is in 1994 ontstaan nadat er rond 1970 in een korte periode meerdere 27-jarige muziekanten overleden. De levensstijl van al deze muziekanten werd gekenmerkt door overmatig drugs- en alcohol gebruik. Deze groep bestond des tijds uit 6 muziekanten maar blijft zich regelmatig uitbreiden.

Waarom?

Onze keuze voor 27 Club

Dit project is gemaakt in samenwerkingen met: Ciara, Dave, Esmeé & Jorinde
Het doel van ons project is het bekent maken van deze groep zodat er besef ontstaat over het onstuimige leven de deze artiesten.

De uitwerking: 27-Gallery

Tijdens de eerste week vandit blok zat ik helaas inquarantaine. Gelukkig heb ik aardige studie genoten die mij in hun groepje wouden en me up-to-date hielden over wat de opdrachten waren.
Toen ik in het groepje kwam hadden ze al besloten dat het onderwerp van dit project "27 club" zou zijn. Hier was ik nog niet mee bekent maar het leek me een interessant onderwerp om meer over te leren.

Week 1

Het idee krijgt al wat meer vorm... We willen graag en soort museum vide creëren en gebruik maken van de arduino om afstand te meten. Het idee is dat er een spotlight staat in een groote ruimte en wanneer iemand in de spotlight gaat staan dan gaat die uit. Daarna willen we graag een filmpje of geluid afsprelen die wat meer verteld over de artiesten. De details moeten nog worden uitgewerkt maar het globale idee is er.

Er is ook een groepsindeling gemaakt. Jorinde en Esmee gaan gezamenlijk de grafische kant van het project tackelen. Jorinde gaat daarnaast ook de audiotrack maken die op loop kan worden afgespeeld. Dave gaat zich bezig houden met de video die we willen laten zien. En ik ga mezelf verdiepen in de arduino / processing. Ik vind dit een hele leuke uitdaging waar ik me al vanaf het begin van het schooljaar op verheug. Coderen vind ik namelijk erg interessant en ik wil er heel graag meer
over leren.

Week 2

In het begin van deze week hebben we gezamelijk aan het project gezeten. omdat ik (helaas) de eerste lessen over de arduino had gemist was het voormij erg prettig dat mijn groepje eerst even met me mee wou kijken zodat we een goede start konden maken met de arduino. Ook hebben we gezamenlijk gekeken naar de eerste grafische ontwerpen en daar feedback op gegeven.In overleg met een andere groep die graag in de blackbox zijn werk wou vertonen hebben we ervoor gekozen om ons project in de (kleine) bovenruimte bij de blackbox te maken. Nu we de locatie wisten konden we gaan starten met het conceptueel inrichten van de spullen.
Hoe wat en waar gaat alles komen te staan? Zijn er nog valkuilen waar we rekening mee moeten houden?
Tijdens deze week ben ik heel erg veel bezig geweest met de code. Helaas kon ik deze week ook niet volledig aanwezig zijn wat ervoor zorgde dat ik niet direct om hulp kon vragen m.b.t. de code. Al boden mij groepsgenoten aan om mee te kijken en kwamen we daar gelukkig wel een paar stappen verder mee, we konden allen niet het probleem oplossen. Maar gelukkig na een avondje laat doorwerken lukte het eindelijk om de arduino de juiste informatie door te laten geven aan processing en kon ik eindelijk starten met de rest van de code

Week 3

In de laatste week hebben we hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Door de problemen die we in het begin hadden met de code was dit dan ook echt bijbenen voor mij. Op woensdag
avond kwam ik er achter dat het me echt niet ging lukken om de code af te krijgen omdat ik tegen meer problemen aan liep als gehoopt. Ik ken toevallig iemand die werkzaam is als ICT'er
en had het idee dat hij mij misschien verder kon helpen. Dus schakelde ik snel zijn hulp in en hebben we woensdag avond tot laat achter de laptops gezeten, dit mocht helaas niet baten. Omdat processing gebruik maakt van een soort "loop" bleef de code contant dingen doen die ik niet wou dat die deed. De volgende ochtend toen we allemaal op school waren gaf ik aan mij groep door wat het probleem was waarop Dave ineens kwam met het idee dat het alles waarshijnlijk makkelijker te maken is in Isadora. Mijn groepje en ik hebben alleen weinig kennis van dit programma en het klonk voor mij dan ook niet als een handige oplossing totdat Tjerk in de blackbox stond. Ik heb hem gevraagd om een korte uitleg over de werking van Isadora en dat zorgde ervoor dat ik de code helemaal af kon krijgen en alles ook nog eens goed werkte.
Maar het is natuurlijk geen goed project als vervolgens de volgende morgen vlak voor de start van de presentatie alles ineens weer fout gaat. Uit het niets bleek de code niet meer te werken. Dus snel de hulp ingeschakeld van Job en Machiel, na het verwijderen van een kapotte dongel en het nalopen van de code werkte gelukkig alles weer als vanouds en konden we eindelijk ons project laten zien.

Week 4

HET TEAM

Ciara

Technisch

Denk hierbij aan programmeren van de Arduino en het omzetten naar Isadora

Esmeé & Jorinde

Team Grafisch

Alle grafische aspecten van dit project zijn door dit team aan gepakt. Denk hierbij aan de flyers, het opmaken van de galerie, etc

Dave

Video

De uit eindelijk ‘film’ van het project & de proces video